Наставникът на Арсенал Микел Артета ще се опита да привлече плеймейкър през летния трансферен прозорец. Смята се, че именно разиграващ халф е сред приоритетите му за нови футболисти.

"Погледнете играчите, които имахме в миналото в този клуб и техните позиции. Ако се върнем към Касорла, Росицки и Аршавин, когато играеше на този пост, и стигнем до Рамзи. Дори Джак Уилшър играеше в тази зона. Трябва да подновим цикъла. Този тип играчи са голяма част от това, от което има нужда състава", сподели испанецът.

Месут Йозил е такъв футболист, какъвто описва Артета, но той разочарова с представянето си, а след подновяването на първенството наставникът въобще не го използва и мнозина смятат, че германецът ще напусне през лятото.

"Знам какво допринася Месут. Само поглед върху статистиката показва на какво е способен в тези сгъстени зони, където няма пространство. Това е всичко, което мога да кажа за него", каза Артета.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.