Мениджърът на Арсенал Микел Артета призна, че финалът на турнира за Купата на Футболната асоциация има голямо значение за нападателя Пиер-Емерик Обамеянг.

В събота "артилеристите" ще завършат сезон 2019/20 с мач срещу Челси на "Уембли". За отбора на Микел Артета не става въпрос само за спечелването на трофей, но и отварянето на път към Лига Европа, който може да донесе на "артилеристите" около 30 млн. паунда. Тази сума съвсем няма да е излишна за Арсенал, които се опитва да убеди капитана си да подпише нов договор с подобрени условия. До края на действащия контракт на футболиста остават само 11 месеца.

"Не, нямам чувството, че това ще бъде последен мач за него за клуба. В края на краищата това зависи от редица фактори. За да се се убеди играч от такова ниво да остане в клуба са нужни много основни неща. В събота ще бъде важен ден. Не ми харесва много да говоря за това, но победа би ни помогнала от финансова гледна точка, а от спортна ние сме длъжни да играем в Европа. Не забравяйте, той все още има контракт тук и ние искаме да го задържим. В момента той е с нас и мисля, че Обамеянг трябва да се гордее от мястото, на което се намира", каза Артета пред "Daily Mirror".