Арсенал се оглежда за нови играчи, които да привлече през януарския трансферен прозорец, след като в последните дни се раздели с няколко играчи. Това заяви мениджърът на "топчиите" Микел Артета.

В сряда Арсенал прекрати договора на централния защитник Сократис Папастатопулос, докато плеймейкърът Месут Йозил е в Истанбул, за да финализира трансфера си във Фенербахче. Бранителите Сеад Колашинац и Уилям Салиба пък бяха пратени под наем в чужбина.

"Нямаше как да продължим с 31 човека в състава. Когато има ограничения и за чужденци, това прави задача ми дори по-трудна. Така че повече или по-малко се справихме с първата задача да махнем тези, които не ни трябват. Сега ни предстои втората фаза. Ясно е, че ситуацията на пазара е сложна, но ние разглеждаме всички варианти. Гледаме хора на всички позиции, но в някои зони положението по-критично, най-вече на левия бек", призна Артета.

Испанецът бе запитан и за интереса на клуба към халфа на Реал Мадрид Мартин Йодегор, но отказа да говори по този въпрос. През уикенда Арсенал гостува на Саутхямптън в четвъртия кръг на турнира за купата на Англия.