Отборите на Байерн Мюнхен и Арсенал имат интерес към десния краен защитник на Интер Ашраф Хакими, съобщава вестник "Експрес".

Двата клуба следят изкъсо изявите на 22-годишни мароканец, макар че е много малко вероятно да се стигне до трансфер това лято. Хакими е твърд титуляр в Интер от пристигането си в клуба през миналата година, като в 41 мача през този сезон има 7 гола и 8 асистенции. Той има договор с "нерадзурите" до лятото на 2025 година, а според медиите цената му е над 55 милиона евро.

Въпреки това Хакими е една от основните трансферни цели на новия наставник на Байерн Юлиан Нагелсман. Юношата на Реал Мадрид познава добре Бундеслигата, след като прекара два сезона под наем в Борусия Дортмунд. Нагелсман обича да играе в система с активни уингбекове - роля, която Хакими изпълнява отлично.

Според агента на Хакими Алехандро Каманьо интересът на Байерн към клиента му е напълно обясним, но е малко вероятно да се стигне до сделка на този етап. Арсенал също следи играча, но подобна трансферна сума за защитник едва ли би била по силите на клуба.