Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес на практика отхвърли и последния шанс клубът да привлече звездата на Арсенал Алексис Санчес като заяви, че отборът ще се фокусира върху изграждането на нов отбор около млади футболисти, а не около по-опитни, но скъпоструващи.

Байерн бе считан за големия фаворит за подписа на чилиеца, но високите очаквания на Арсенал за трансферна сума и претенциите на играча за рекордна заплата, явно са отказали баварците.

"Всеки говори за изграждането на нов отбор и как бъдещето на Байерн Мюнхен трябва да бъде оформено", заяви Хьонес пред "Кикер". "И Байерн прави точно това - подписва с млади играчи между 20 и 22 и отново е критикуван."

След това Хьонес добави и изречение, което според всички специалисти е насочено именно към Алексис: "Но не можеш да изградиш нов отбор с трансфери за 100 милиона евро на 29- и 30-годишни. Това не е политика."

"Или поемаме по този път с всички тези млади играчи, които получават шанс да играят или не тръгваме по този път."

Алексис Санчес се разбрах за личните си условия с Манчестър Сити

До този момент през лятото Байерн привлече Корентен Толисо, Никлас Зюле и Серж Гнабри като всички те са на 21 или 22 години. "Напълно подкрепям това, което направихме до момента - то е много удовлетворяващо и има смисъл. Зюле, Руди, Гнабри и Толисо са играчи с огромен потенциал за бъдеще. Като президент съм много доволен от трансферната ни политика досега, защото е приложена с голямо внимание."

"Казах, че ако искаме да подсилим отбора, трябва да купим най-добрите играчи. А да ги привлечем е достатъчно трудно. В никакъв случай не съм казвал, че ще го направим. Искам да посоча, че сме много добър отбор и ако искаме да се подсили, трябва да дадем огромна сума пари, а пак нямаш гаранция, че ще спечелиш Шампионската лига."