Испанският вицешампион Барселона дава приоритет за продажба на Фелипе Коутиньо и ще засили преговорите си с Арсенал. "Каталунците" бяха силно засегнати от пандемията от коронавирус и трябва да продават, преди да могат да купят, като Коутиньоу който прекара миналия сезон под наем в Байерн Мюнхен, привлече интереса към себе си. Още повече, че германският шампион отказа да откпу иза постоянно бразилеца.

Арсенал вече е започнал разговори и с агента на Коутиньо - Киа Джоурабчиян. Каталунският вестник „Sport“ съобщава, че Барселона иска да се отърве от бразилския плеймейкър възможно най-бързо и дава приоритет за продажбата му.

Барселона първоначално смяташе, че трансферният пазар ще бъде доминиран основно от бартерни сделки, но сега те търсят да вземат някакви пари от Коутиньо, за да могат сами да започнат със селекцията. Твърди се, че Арсенал много държи да върне Коутиньо във Висшата лига и има готовност да сключи сделката.

Отборът на Микел Артета е фаворит за 28-годишния бразилец и преговорите напредват добре, макар че Барса не е затворила вратата и за други клубове, които са готови да наддават.

Малко вероятно Коутиньо да е единственият играч на Барса, който да се е насочил към Висшата лига това лято, като "Sport" също съобщава, че се водят преговори с Уест Хем за нападателя Мартин Брайтуайт и с Евертън за младия централен защитник Жан-Клер Тодибо.