Защитникът на Челси Андреас Кристенсен деликатно изрази недоволството си в социалните медии от трансфера на бившия си съотборник Давид Луис.

Изненадващо, Луис бе отстранен от тренировките на първият състав на Челси след неразбирателство с Франк Лампард.

Без да проявяват особени претенции, двата клуба сключиха сделката на стойност 8 милиона, която ще събере отново бразилеца с Унай Емери след съвместната им работа заедно в  ПСЖ.

Луис не беше включен в състава на Челси за последния сблъсък на отбора от предсезонната подготовка срещу Борусия Мьонхенгладбах миналия уикенд. Това е накарало бразилеца да се усъмни в игровите си минути под ръководството на Франк Лампард през новия сезон.

Според слуховете централният защитник влияе деструктивно на отбора, което е накарало Лампард да наложи авторитета си.

Докато Антонио Рюдигер все още се възстановява от контузия, опциите в зашита за сините се свеждат до Курт Зума, Андреас Кристенсен и Фикайо Томори.

Кристенсен, който се надява на повече възможности за игра под ръководството на Лампард, заяви своето мнение относно трансферната сделка.

Датският национал публикува своя снимка с бившия си съотборник с описанието: „Никой играч не е по-голям от клуба.”

Въпреки трансферната си забрана, „сините” успяха да привлекат Матео Ковачич за постоянно, който последния сезон беше под наем от Реал Мадрид.

Междувременно, Арсенал се радва на продуктивен трансферен прозорец и точно преди затварянето му подсили защитата си с привличането на Киърън Тиърни.

След раздялата с Лоран Кошчелни, който премина в Бордо, Емери е доволен от привличането на опитна фигура като Луис, която да го замести. 

Треньорът заяви, че няма търпение да работи с опитния защитник отново: „Той е добре познат играч и ще допринесе много за нашата защита.”