Челси може да отправи изненадваща оферта за звездата на Арсенал - Букайо Сака, тъй като надеждите на Ливърпул да привлече крилото на „артилеристите“ избледняват. На „Емиратс“ са уверени, че ще задържат 21-годишния английски национал с нов дългосрочен договор.

Журналистът на „CBS Sports“ - Бен Джейкъбс, твърди, че собственикът на Челси Тод Боули смята Сака за идеално попълнения в младия отбор на Греъм Потър.

Gulliver/GettyImages
53 снимки

Със силните си изяви Сака помогна на Арсенал да достигне върха във Висшата лига. Той отбеляза два гола за победата с 3:2 над Ливърпул, а през уикенда реализира и единственото попадение за победата над Лийдс.

Интересът от страна на Ливърпул и Манчестър Сити обаче е намалял. Джейкъбс смята обаче, че Челси е склонен да предложи на бързоногия футболист повече пари, отколкото в Арсенал.

„Артилеристите“ вече са готови с новия договор за Сака и се смята, че те му предлагат 200 000 паунда на седмица за пет години. На „Емиратс“ са уверени, че вече е въпрос на време, а не дали, той ще сложи подписа си под новото споразумение.