Отборът на Челси е в напреднали преговори за подписа на защитника на Лил Габриел Магалхаес. Бразилският младежки национал направи страхотно впечатление срещу отбора на Франк Лампард по време на груповата фаза в Шампионската лига през този сезон и е оценявян на около 30 милиона паунда от клуба от Лига 1.  На Челси бе забранено да прави трансфери миналото лято, но след като наказанието им бе намалено наполовина от Арбитражния спортен съди, те вече подписаха с Хаким Зиеш, който ще се присъедини от Аякс през лятото.

Според „Евроспорт“ сделката за 22-годишния Габриел изглежда почти завършена. Отборът на Арсенал също бе силно свързан с бранителя и се надяваше добрите им отношения с Лил след подписа на Никола Пепе им помогнат. Мениджърът Микел Артета успя да засили защитата си през януари с Пабло Мари и Седрик Соарес. Арсенал ще има възможност да направи и двете сделки постоянни през лятото, но бъдещето на Шкодран Мустафи и Сократис Папастатопулос остава несигурно. Формата на Мустафи се подобри значително след назначението на Артета, но по-рано тази седмица той призна, че далеч не е уверен, че ще му бъде предложена нова сделка.

„Играя по-редовно под Микел Артета, както и във Висшата лига. Това наистина ми помогна. Чувствам се много добре. Разбирам неговия стил на игра, това наистина ми пасва “, каза Мустафи пред „Sky Germany“.

„Мога да си представя да продължа да играя за него. Но все още не знаем за бъдещето си. Все още има много въпросителни", каза още германецът.