Футболист на Челси - Н'Голо Канте, е бил сензационно предложен на градските съперници Арсенал и Тотнъм. Полузащитникът е играл само два пъти за „сините“ през този сезон заради контузия, а договорът му на „Стамфорд Бридж“ изтича в края на сезона.

От Челси обаче нямат „абсолютно никакво намерение“ да му предлагат ново споразумение, твърди „Foot Mercato“. Именно поради честите му травми лондончани са склонни да пуснат 31-годишния френски национал да си търси нов клуб.

Gulliver/GettyImages
61 снимки

Канте обаче възнамерява да остане в Лондон. В резултат на това се твърди, че неговите агенти са го предлагали както на Арсенал, така и на Тотнъм. Той няма да струва много пари и през януари, когато ще бъде свободен да започне преговори с клубове отвъд Англия. Но трансфер в един от двата най-големи съперника на Челси се смята за единствената реалистична опция пред Канте.

Подобен трансфер в Тотнъм ще го събере отново с бившия му мениджър Антонио Конте. Пари Сен Жермен се опита да подпише с Канте няколко пъти по време на седемгодишния му престой при „сините“, а в последните дни отново се твърди, че се интересува от него и е готов да му предложи предварителен договор. Въпреки това не се смята, че Канте се интересува от преминаване във френския шампион.

Той е извън терените заради контузия на коляното и не е играл от 14 август насам. Халфът обаче се завърна към тренировки, а мениджърът на тима Греъм Потър потвърди, че той ще може да попадне в групата за домакинството на Уулвърхемптън в мач от Висшата лига този уикенд.

Канте е играл 262 пъти за Челси, откакто подписа през 2015-а година от Лестър. За този период той Шампионската лига и Висшата лига с екипа на „сините“ от „Стамфорд Бридж“.