Централният защитник на Челси Давид Луис е изключително близо до трансфер в Арсенал. За интереса на „топчиите” стана ясно вчера и очевидно събитията се развиват на сериозна скорост.

Очаква се днес 32-годишният бразилец да парафира с градския съперник на „сините” преди затварянето на трансферния прозорец за Висшата лига и Чемпиъншип. То ще се случи в 17 часа местно време (19 часа българско).

Вчера мениджърът на Арсенал Унай Емери обяви публично, че клубът ще се постарае да намери нов централен защитник в оставащите часове. Испанецът не назова конкретно Давид Луис, но според източници на „Скай Спортс” сделка е много вероятна. Една от причините е желанието на мениджъра Франк Лампард и неговия екип да подмладят състава на „сините” и затова не могат да обещаят на бразилеца, че ще играе регулярно. В Арсенал, предвид раздялата с доскорошния капитан Лоран Кошчелни, подобна перспектива е доста по-вероятна.

През месец май Давид Луис подписа 2-годишен контракт с Челси. Сега обаче „Скай Спортс” вярва, че офертата на Арсенал за 8 милиона паунда ще бъде приета. Южноамериканецът ще парафира 2-годишен контракт с „артилеристите”.