Полузащитникът на Арсенал Лукас Торейра е бил много близо до това да се присъедини към отбора на Наполи, за сметка на настоящия си клуб. Това потвърди бащата на ургвайския халф, но „нещо странно се е случило”. Рикардо Торейра не отрече възможността синът му да се завърне някой ден да играе отново на Ботуша.

Съдбата си направи интересен номер с уругваеца, след като неговият Арсенал ще играе на четвъртфиналите в Лига Европа именно срещу Наполи.Уругвайският национал направи име в Сапдория, като силните игри за отбора от Генуа му осигуриха трансфер през лятото в лондонския тим. Току преди да стане сделката с Арсенал факт, Лукас Торейра пък е бил в напреднали преговори с отбора от Неапол.

„Истина е, че Лукас бе близо до подпис с Наполи. Имаше преговори, но се случи нещо странно в последния момент. След това нещата не се развиха добре, но това е нормално за трансферния пазар”, сподели Рикардо Торейра пред Radio Marte.

„Тогава пък дойде предложението от Арсенал, а Лукас прецени, че там ще бъде щастлив. Разбира се, че му харесваше да играе в Италия. Той отрасна на Ботуша и мисля, че ще се завърне там след време. Никога не можеш да кажеш никога, така че има възможност да заиграе пак в Италия”, продължи таткото на Торейра.

„Това ще бъде феноменален двубой. Наполи е много силен отбор, организиран перфектно. Двата отбора заслужават да продължат напред, така че ще е интересен мач. Няма фаворит в тази двойка, като и двата отбора трябва да се притесняват от атмосферата при гостуванията си”, завърши Рикардо Торейра.