Мениджърът на Арсенал Унай Емери увери феновете на клуба, че до последния възможен момент от приключващия утре трансферен прозорец за Висшата лига на Англия „топчиите” ще опитат да привлекат централен защитник.

Думите на испанеца идват на фона на информациите за интереса към 32-годишния Давид Луис от Челси. Според английски и френски медии бразилецът е изразил желание да премине при „топчиите”, без значение, че преподписа със „сините” за 2 години по-рано през 2019-а.

„Ако можем в последния ден, ще опитаме да привлече още един централен защитник, но такъв, който би бил в състояние да ни помогне”, коментира Емери пред „Скай Спортс”.

Враждата няма значение, Луис тренира сам с мисъл за Арсенал

„Разполагаме с много дефанзивни футболисти. Може би нещата станаха по-различни, когато Лоран Кошчелни ни уведоми, че иска да си тръгне. Проучваме възможностите да вземем още един централен защитник, но само с идеята да ни помогне в нашето представяме. Работим по въпроса.”

„Доволен съм от дефанзивните си опции. Ще работим до последните минути. Също така ще следим за възможност да привлечем още други футболисти, които биха вдигнали нашето ниво.”

„Опитахме да подпишем с някои важни, скъпи играчи за нашата защита. Ако не сме в състояние да го сторим,  вторият ред възможни попълнения хич не ни убеждават, че си заслужават”, заяви Емери.