Мениджърът на Арсенал Унай Емери все още се надява, че би могъл да разполага с крилото на Барселона Усман Дембеле.

Испанският треньор вече оказа влияние върху бъдещето на „топчиите”, където бе назначен за наследник на изкаралия 22 години начело Арсен Венгер. С благословията на Емери клубът привлече вратаря Бернд Лено, централния бранител Сократис Папастататопулос и десният краен защитник Щефан Лихтщайнер. Почти сигурно е, че изброените няма да бъдат единствените нови имена на „Емиратс”.

Емери не крие своето възхищение към 21-годишният Дембеле, чийто статут в Барселона към момента е по-скоро на резерва (въпреки платените 105 милиона евро). „Топчиите” много трудно биха могли да го вземат дори под наем, а колкото и Емери да симпатизира на младока, Арсенал едва ли ще влезе в преговори.

Наскоро президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу потвърди, че клубът изобщо не планира раздяла с бившия ас на Рен и Борусия Дортмунд. „Дембеле не е за продан. Ще имаме среща след края на сезона. Той е инвестиция за бъдещето. Още е много млад, а ние очакваме много от него. Когато един играч пристигне в Барселона, то е, защото треньорът го е поискал”, коментира Бартомеу.

Още по темата:

Валверде: Надявам се, че Дембеле ще бъде при нас и през следващия сезон

Усман Дембеле няма намерение да напуска Барселона

За какво не съжалява Дембеле?