Лондонският Арсенал е пратил оферта за крилото на Далиан Ифанг Яник Караско, но белгийският футболен експерт Кристоф Терюр отхвърли тази възможност.

Причината: „топчиите” не са способни да платят цената, която струва Ферейра-Караско.

Белгийското крило е изразил желанието пред китайските си работодатели да се завърне в Европа, а неговата жена сподели пред уикенда, че Манчестър Юнайтед е един от отборите, който иска да вземе 25-годишния футболист.

„Арсенал искат да вземат крило, но нямат парите да купят Яник. Ако те искат да го вземат, ще трябва да е под наем, но после идва заплатата му. Той прибира по 180 хиляди евро на седмица. Много пари. Трудно е да се намери отбор за него в Европа, тъй като заплатата му е голяма. Смятам, че сагата около него ще трае до края на януари, като няколко клуба ще го поискат в самия край на трансферния пазар. Арсенал, вярвайте ми, няма да е от тях”, сподели Терюр.

„Не смятам, че ще отиде и в Манчестър Юнайтед. Те просто не се нуждаят от такъв тип играч. Като имаш Рашфорд, Лукаку, Лингард, Марсиал, Санчес и Мата, то не смятам, че ти трябва още един подобен футболист”, завърши Кристоф Терюр.