Отборът на Арсенал е готов да се раздели със защитинка Калъм Чеймбърс. Английският национал започна миналия сезон сред титулярите на Унай Емери, но след пристигането на Микел Артета, бранителят претърпя тежка контузия. Впоследствие "артилеристите" предложиха нов договор на Давид Луис и превърнаха наема на Пабло Мари от Фламенго в постоянна сделка.

Междувременно Уилям Салиба се завърна от наема си в Сент-Етиен, а Арсенал също се опитва да подпише и с бразилския защитник на Лил Габриел.

Чеймбърс беше привлечен от Арсен Венгер от Саутхемптън през лятото на 2015 година за 12 милиона паунда и игра заедно с Артета два сезона, преди настоящият мениджър на Арсенал да окачи бутонките. 25-годишният бранител вече се счита за изилишен от състава.

Той прекара сезон 2018/2019 под наем във Фулъм, а според "​​Sun", мениджърът на "котиджърс" Скот Паркър има желание да върне играча в западен Лондон.

Промоцията на Фулъм обратно във Висшата лига стана факт след победата им във иналния плейоф над Брентфорд на "Уембли". За Паркър се твърди също, че се интересува от полузащитника на Саутхемптън Харисън Рийд, докато Райън Сесеньон може да се завърне под наем на "Крейвън Котидж" от Тотнъм.