Легендата на Арсенал Пол Мерсън смята, че високата заплата на Месут Йозил създава огромен проблем в клуба и усложняват преговорите за подновяването на договора на звездата им Пиер-Емерик Обемянг. Националът на Габон, който е голмайстор №1 на Арсенал в последните два сезона, му остава само още година от настоящия договор. Мениджърът на „топчиите“ Микел Артета все още държи да убеди капитана си Обамеанг да остане, въпреки че Мерсън вярва, че заплатата на Озил, която е най-големата в клуба, са изкривили преговорния пейзаж.

„Би било голяма катастрофа за Арсенал, ако загубят Обамеянг. Дават ли му 300 000 паунда на седмица? Винаги съм казвал, че ще имат проблем, докато Месут Йозил не напусне клуба. Всеки ден той е там. Това е огромен проблем, а не е отсега. Ако искат да задържат Обамеянг ще трябва да му плащат много пари, но Арсенал може да го погледне и да помисли: „Ако му дадем 300 000 паунда седмично за следващите две-три години, ще бъде ли той същият играч? Той е почти на 31 и до 34-годишна възраст няма да е същия играч“. Не ме интересува кой си, на 34 години не си същия играч“, сподели Мерсън.

„Арсенал също трябва да се запита дали ще спечелят Висшата лига или ще влязат в четворката през следващите няколко години, ако плащат на Обамеянг по 300 000 британски лири седмично. Всъщност все още не са го направили, така че може и да кажат, че е добър бизнес да го пусат да си ходи. Има и опасност да му дадат големите пари, както направиха с Йозил, а след това всеки друг играч искаше същото. Ако похарчите всички тези пари за него и не влязат в четворката, това не са добре изразходвани пари", сподели още той.