Полузащитникът Мартин Йодегаард има желание да премине в отбора на Ливърпул през лятото, в случай че „мърсисайдци“ решат да отправят оферта за него към Реал Мадрид. В момента норвежецът играе под наем в Арсенал, където оставя доста добри впечатления. Лондончани също имат силното желание да вземат плеймекъра за постоянно.

Информациите за плановете на Реал Мадрид са противоречиви. Според някои източници клубът на всяка цена иска да задържи Йодегаард и през следващия сезон той да бъде налаган като титуляр. Според други информации „белите“ са готови да продаде норвежеца на добра цена, за да финансират предстоящата мащабна лятна селекция.

Според „AS“ Йодегаард е очарован от мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. Двамата проведоха доста сърдечен разговор на терена след дербито между Арсенал и Ливърпул, което „мърсисайдци“ спечелиха с категоричното 3:0. Испанското издание твърди, че този разговор не е бил проведен от куртоазия, а е бил съвсем целенасочен.

Ливърпул бе кандидат за Йодегаард още преди няколко години, когато талантът бе още 15-годишен и обиколи няколко заинтересовани клуба. Тогава той твърдеше, че е фен на отбора и има голямо желание да играе на „Анфийлд“, но в крайна сметка избра да заиграе за Реал.