Най-скъпоплатеният футболист на Арсенал Месут Йозил изглежда изключително близо до преминаване в турския гранд Фенербахче. Според вестник „Мирър”, който се позовава на турски източници, мениджърът на „топчиите” Унай Емери е дал разрешението си 30-годишният играч да премине под наем в истанбулския клуб.

През миналия сезон Йозил стори твърде малко, за да оправдае рекордната си заплата в клуба. Вече седмици след загубения финал на Лига Европа (1:4 срещу Челси) се твърди, че отношенията между германеца и наставника са се влошили значително.

През миналия сезон Йозил записа едва 24 мача във всички турнири или иначе казано - постигна втората най-ниска бройка в 6-те си години при Арсенал. Със сигурност фенове и специалист очакваха доста повече от играч, който получава по 350 хиляди паунда на седмица.

Сега пред Йозил се разкрива една нова възможност и тя е свързана с Фенербахче, който през миналата кампания завърши на разочароващото 6-о място. Явно „фенерите” ще стягат сериозна селекция. Турският журналист Фатих Доган разкри: „Президентът на Фенербахче Али Кодж прави всичко възможно, за да го привлече. Клубът се опитва да намери спонсори, които да покрият заплатата на играча и трансферната сума по наема. Работи се по въпроса. Мисля, че нещата вървят доста добре. Точно в този момент шансовете за сделка са 50-51 процента.”