Футболистът на Арсенал Месут Йозил няма желание да напуска клуба и ще се противопостави на опитите на тима да го продаде това лято. Той възнамерява да остане и в последната година от договора си, в който има записана заплата от 350 000 паунда на седмица.

Германският плеймейкър все още не играл за „артилеристите“ след рестартирането на футбола, като дори не попадна в групата за мача за последните три мача във Висшата лига. Смята се, че Арсенал има желание да продаде Йозил заради огромната му, рекордна за клуба, заплата.

Според „​​Sun“ Йозил е споделил пред приятели, че няма намерение да напуска Арсенал това лято и ще остане в клуба, дори ако не е част от плановете на Микел Артета. 31-годишният германец е решен да изпълни и последната година от договора си и чак след това да напусне със свободен трансфер. Решението на Йозил означава, че Арсенал ще трябва да се раздели с около 18 милиона паунда за заплатата му през следващите 12 месеца, дори ако не играе нито една минута футбол.

Догодина световният шампион ще бъде свободен да започне преговори за предварителен договор с чуждестранни клубове от януари нататък. Йоил е споделил пред близки, че ще обмисли оферти само от САЩ или Турция, където мисли да завърши кариерата си.