Полузащитникът на Арсенал Аарън Рамзи е съветван сериозно да подпише дългосрочен договор с италианския Ювентус. Халфът на „артилеристите” ще смени клуба си след края на този сезон, а шампионът на Италия е основен кандидат за подписа му.

Рамзи изкара последните 10 години с екипа на „топчиите”, но клубът от Северен Лондон отказа да му продължи договора. Плеймейкърът е желан от отбори в цяла Европа, но „старата госпожа” е най-близо до договорка с футболиста.

Въпреки това британските медии твърдят, че Ювентус е „посъветвал” агента на играча да се активизират и да подпишат предварителен договор. В противен случай, възможността на Рамзи да продължи кариерата си в Торино ще пропадне, а италианците ще се преориентират към привличането на Адриен Рабио. Френският халф би била чудесна алтернатива за лятна покупка, и то без пари.

Контрактът на Рабио с Пари Сен Жермен също изтича в края на този сезон, а той няма да го поднови. Към него има голям интерес от Барселона. Рамзи пък спокойно може да преговаря с чуждестранни клубове със старта на 2019-а година.