Отборът на Ювентус ще насочи усилията си към централния защитник на Арсенал Габриел Магаляеш, ако се стигне до продажба на Матайс де Лихт в Челси или Байерн Мюнхен, които са основни фаворити за подписа на нидерландеца, чийто договор изтича след година, като той отказва да преподпише и иска да бъде продаден.

От „Стамфорд Бридж“ имат сериозен интерес към него, тъй като "сините" имат срешна нужда от подсилване на защитния вал след напускането на Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен. В понеделник обаче в Германия писаха, че самият бранител има интерес да се присъедини към Байерн след положителни разговори със старши треньора Юлиан Нагелсман и спортния директор Хасан Салихамиджич.  

Торинци изглежда трудно ще задържат 22-годишния защитник и затова вече усилено му търсят заместник, като Габирел е на едно от първите места в списъка на Масимилиано Алегри, съобщава „Gazzetta dello Sport“. 24-годишният бразилец отдавна е в полезрението на Ювентус. „Биаконерите“ смятат, че той би се вписал добре в състава и успешно би заел мястото на Де Лихт, ако той напусне.

Привличането на Габриел обаче няма да е никак лесна задача. Бранителят има договор с Арсенал за още три години. Освен това той е важен играч за мениджъра Микел Артета, който разчита на него да бъде основен стълб в отбраната и занапред.

Все пак има няколко неща, които могат да наклонят везните в посока на Юве. Първото е, че торинци могат да предложат на бразилеца участие в Шампионската лига, за разлика от Арсенал, който отново остана извън топ 4. Също така лондончани ще си върнат Уилиам Салиба от Олимпик Марсилия, а в последните дни усилено се говори, че те преговарят и с Лисандро Мартинес от Аякс. Така че, ако и този трансфер се осъществи, Артета ще има доста опции в центъра на отбраната и може да си позволи да се раздели с Габриел при добра оферта.