Английският Арсенал ще се включи изненадващо в битката за подписа на централния защитник на Аякс Матайс Де Лихт. 19-годишният футболист работи с легендите на „артилеристите” Марк Овермарс и Денис Бергкамп на „Йохан Кройф Арена”, а английските медии вярват, че именно дуото е подтикнало към интереса на „топчиите”.

Босът на лондончани Унай Емери ще има възможност да позасили позициите в състава си през лятото, след като по всичко личи, че отборът ще се раздели с Месут Йозил. Заплатата на германския плеймейкър е 350 хиляди паунда. Това ще даде възможност на Арсенал по-лесно да стигне до исканата сума от 70 милиона паунда за Де Лихт.

Предварителни информации гласят, че Емери ще разполага с 40 милиона за трансфери, ако класира отбора в групите на Шампионската лига през този сезон.

Интересът към Де Лихт обаче е огромен, след като Пари Сен Жермен и Ювентус също искат да вземат младия футболист. Той има 59 мача за амстердамския колос в Ередивизие, в които е отбелязал десет гола. От известно време Де Лихт предвожда Аякс и с капитанската лента.

Манчестър Сити и Ливърпул също следят новините около младока, като босът на „червените” Юрген Клоп вижда в него идеален партньор на Върджил ван Дайк в защитата на Ливърпул.

През миналия сезон Де Лихт, който се е присъединил към Аякс на 9-годишна възраст, триумфира с наградата „Golden Boy”, която за пръв път бе връчена на защитник.