Ръководството на Борнемут излезе с официална позиция във връзка със своята звезда Райън Фрейзър, който представлява интерес за Арсенал. „Черешките” обявиха, че са предложили на шотландския национал нов договор, защото го считат за „интегрална част” от състава.

25-годишният впечатли сериозно през миналия сезон със своите 7 гола и 14 асистенции във Висшата лига на Англия. Той играе за Борнемут от 2013 година насам, а от следващия месец навлиза в последната година от своя действащ контракт. Вчера футболистът заяви, че „от 6-7 месеца” не обсъждал бъдещето си с клуба.

„Много се изписа и изговори относно бъдещето на Райън Фрейзър, тъй като неговият контракт с Борнемут навлиза във финалните си 12 месеца”, коментира изпълнителният директор Нийл Блейк пред клубния сайт. „Съгласно политиката на нашия клуб, детайлите около преговорите за нов договор или трансферната активност се пазят в тайна и не стигат до публичното пространство.”

„Въпреки това, след някои скорошни публикации, почувствах, че е наложително да говоря публично и да предоставя балансирана яснота по случая.”

„Офертата за нов дългосрочен контракт беше поставена на масата пред Райън преди известно време. През септември 2018 година, по молба на агента на Райън, преговорите бяха паузирани, за да позволим на играча да се фокусира изцяло върху футбола.”

„Той направи изумителен сезон със 7 гола и 14 асистенции, като помогна на клуба за 5-а поредна кампания да защити мястото си във Висшата лига на Англия. През това време бях – и продължава да бъда – в постоянен диалог с агента на Райън. Ясно заявих и на двамата, че нашето предложение все още остава в сила.”

„Казано простичко – Райън е фантастичен футболист и интегрална част от нашия състав. Очакваме с нетърпение да приветстваме Райън обратно при нас през следващия месец след съвсем заслужена почивка, след която той може да се фокусира върху това да има още един забележителен сезон с Борнемут”, допълни Блейк.