Легендарният бивш бранител на Арсенал Мартин Киуон посъветва клуба моментално да прекрати начинанията си по привличането на Давид Луис от Челси. 53-годишният англичанин заяви, че бранителят на „сините” представлява прекалено голям риск и сделката няма да доведе до нищо добро.

Въпреки думите на Киоун, сделката изглежда на финалната права, като 32-годишният Луис се подложи на медицински прегледи. Ветеранът ще струва на клуба около 8 милиона паунда и се очаква да сложи подпис под 2-годишен контракт.

„Ако аз бях в Арсенал сега и можех да говоря с Унай Емери, щях да го съветвам да не взима Давид Луис”, написа Киуон в регулярната си рубрика, която списва за „Дейли Мейл”. „Откажи се от тази сделка. Това не е защитникът за теб. Твърде голям риск е.”

„Начинът, по който този 32-годишен футболист играе, ще оголи защитата на Арсенал. Тук той няма да получи същата протекция, каквато имаше в Челси, където Н’Голо Канте патрулира пред отбраната.”

„С топка в крака Луис е чудесен подавач, но прави грешки, когато е част от защитна четворка. Показва тенденция да губи човека, който трябва пази, и оставя впечатления, че е играч от типа „всичко или нищо” – ако не успее да спечели топката при единоборството, тогава поздравления, вече си в наказателното поле.”

„Луис очевидно е голям характер. Може би Емери си мисли, че може да контролира бразилеца, все пак се засякоха в ПСЖ, но фактът, че в сряда Луис не тренира с първия тим на Челси е сигнална лампа”, допълни Киоун.