Ръководните лица в Ливърпул са се свързали с колегите си от Рен, за да обсъдят евентуален трансфер на звездата на френския тим Едуардо Камавинга това лято, се съобщава в испанската преса. Камавинга се счита за следващата суперзвезда във френския футбол.

Отборите на Манчестър Юнайтед и Арсенал обаче също следят ситуацията със 17-годишния полузащитник. „Червените дяволи“ смятат, че той може да бъде подходящ наследник на Пол Погба, докато „артилеристите“ не успяха да убедят Рен да се раздели с изгряващата си звезда през миналото лято. От испанския „Sport“ обаче твърдят, че Ливърпул вече е влязъл сериозно в надпреварата за неговия подпис. "Мърсисайдци" поддържат връзка с Рен за подписа на полузащитника, който е оценяван на над 45 милиона паунда от неговия клуб. Мениджърът Юрген Клоп се стреми да направи няколко сериозни трансфера през лятото, но конкретно за Камавинга той ще срещне сериозна конкуренция и от Барселона и Тотнъм, освен от Юнайтед и Арсенал.

„Каталунците“ виждат в лицето на Камавинга, който има договор в Рен до 2022 година, идеален заместник на остаряващия Серхио Бускетс.

Очаква се все пак Ливърпул да има пари, които да похарчи след два „тихи“ трансферни прозореца, но плановете за трансфер на „червените“ се очаква да бъдат засегнати от продължаващата пандемия от коронавирус.