Отборите на Манчестър Юнайтед, Ливърпул са се присъединили към Арсенал и Тотнъм в надпреварата за подписа на плеймейкъра на Олимпик Лион Усем Ауар това лято, твърди „ESPN“. Ауар има още две години от договора си с „хлапетата“, а според информацията френския тим иска да продаде халфа сега, за да не го изпусне без пари след 12 месеца.

Ливърпул търси заместник на Джорджиньо Вайналдум, който се присъедини към Пари Сен Жермен като свободен агент, след като договорът му изтече. „ESPN“ пише, че мърсисайдци следи развитието на Ауар от известно време и може да отправи оферта в близките седмици.

Ман Юнайтед също следи ситуацията с Ауар заради несигурното бъдеще на Пол Погба на „Олд Трафорд“. Информацията гласи, че ПСЖ има интерес към Погба, а мениджърът на „червените дяволи“ Оле Гунар Солскяер гледа на Ауар като идеалният заместник на световния шампион.

„ESPN“ допълва обаче, че Арсенал и Тотнъм водят надпреварата за подписа на Ауар въпреки сериозния интерес от страна на Юнайтед и Ливърпул.

Миналата година Лион отхвърли предложение от Арсенал на стойност от 40 милиона евро за креативния халф, но сега се твърди, че оферта от 25 милиона евро може да е достатъчна, за да го продадат.