Манчестър Сити продължава с опитите си да привлече Алексис Санчес от Арсенал, съобщават британските издания.

Според последните информации в английската преса, „гражданите“ са предложили заплата от 400 хиляди паунда на седмица на чилийския футболист, което ще го превърне в най-добре платения играч във Висшата лига.

"Гражданите" подготвят оферта в размер на 70 милиона паунда за чилиеца, чийто договор с лондончани изтича само след 12 месеца. Предложението ще бъде отправено непосредствено преди затварянето на летния трансферен прозорец.

От Манчестър Сити правят всичко възможно, за да принудят Арсенал да им продаде Санчес.

Основната цел пред спортния директор на „гражданите“ Чики Бегиристайн е да гарантира привличането на чилиеца на „Етихад“.

На Алексис Санчес са обещани отлични условия и всякакъв вид лукс, ако премине в Манчестър Сити.

Договорът на Алексис Санчес с Арсенал изтича през лятото на 2018 година, а той отказва да го поднови.

Ман Сити с последна офанзива за Алексис Санчес

Гуардиола има огромно желание да подсили своя състав със Санчес, с когото се познава отлично от престоя им в Барселона. Пеп привлече нападателя на „Камп Ноу“ през 2011 година от Удинезе за сумата от 25 милиона паунда. Те имаха само един сезон заедно, защото след това Гуардиола напусна каталунците, за да поеме Байерн Мюнхен.

Арсенал привлече Алексис Санчес от Барселона преди три години за сумата от 31,7 милиона паунда. Чилиецът отбеляза 72 гола в 144 мача за „артилеристите“.

Санчес ще обмисля бъдещето си до другото лято

Венгер: Ситуацията с Алексис е ясна - той остава

Арсен Венгер за момента е категоричен, че клубът няма да продаде нападателя, независимо че след една година той ще може да си тръгне без пари. Не е ясно обаче как ще реагират шефовете на Арсенал, когато получат оферта за 70 милиона паунда.