Манчестър Юнайтед и Арсенал се ослушват за възможността да привлекат Усман Дембеле от Барселона в последните часове на летния трансферен пазар в Англия. И двата клуба не крият своя интерес към френския футболист, но високата му цена до този момент пречи на осъществяването на подобна сделка.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо ще се насочи към привличането на Дембеле само при положение, че „червените дяволи“ преди това продадат Антони Марсиал. Френският футболист не попада в плановете на португалския специалист, а двамата се спречкаха много сериозно по време на подготовката на отбора и това допълнително утежни положението на бившия играч на Монако.

В същото време новият мениджър на Арсенал Унай Емери също има голямо желание да привлече Дембеле. Емери е готов да включи в сделката Аарън Рамзи, когото каталунците искат да видят в състава си. Лондончани са готови и да платят сериозна трансферна сума за френския национал.

Новият мениджър на Арсенал Унай Емири е голям фен на играта Дембеле и иска да го види в отбора си. В случай на сделка Дембеле ще бъде най-скъпият трансфер в историята на лондонския клуб.

Потенциалното преминаване на Дембеле в Арсенал не изглежда толкова нереалистично. Французинът е в много добри отношения с Пиер-Емерик Обамеянг, Хенрик Мхитарян и Александър Лаказет.

21-годишният Дембеле, който стана световен шампион, през по-голямата част от миналия сезон бе извън терените заради контузия. Той записа само 20 мача за Барселона, в който отбеляза 3 гола и даде 6 асистенции.