Защитникът на Арсенал – Якуб Кивиор, може да напусне лондончани по-малко от година, след като се присъедини към клуба. Централният бранител беше привлечен от „артилеристите“ за 21 милиона паунда през януари от италианския Специя.

Откакто се присъедини към тима на Микел Артета, Кивиор е основна резерва на Уилям Салиба и Габриел Магаляеш. Той записа едва 14 участия, десет от които са във Висшата лига. В някои от тях дори той игра като ляв бек.

Именно тази липса на минути го е поставила в радара на италианския гранд Милан. „Росонерите“ са в нещо като миникриза с контузени играчи в защита, което е накарало треньора Стефано Пиоли да потърси опции на пазара през зимата.

21-годишният Кивиор е запознат с италианската лига, а Gazzetta dello Sport съобщава, че полският национал е основна цел на Милан. Изданието пише, че „росонерите“ биха искали да вземат 23-годишния бранител под наем с опцията за неговото откупуване през лятото.

Въпреки интереса на Милан към Кивиор, който също би се радвал да играе повече, подобен трансфер ще зависи от нуждите на Арсенал в дълбочината на състава, след като те играят и в Шампионската лига.