Отборът на Арсенал ще срещне сериозна конкуренция в лицето на Нюкасъл в битката за нападателя на Евертън Доминик Калвърт-Люин. По-рано се появиха информации, че „артилеристите“ са определил 24-годишния английски национал за свой приоритет през следващата година, тъй като се очаква Александър Лаказет да си тръгне от „Емиратс“.

Междувременно Манчестър Юнайтед също беше свързан с трансфер на бившия ас на Шефилд Юнайтед като дългосрочен заместник на Единсон Кавани, преди пристигането на Кристиано Роналдо.

Въпреки това той би могъл да направи изненадващ трансфер в Нюкасъл, който ще разполага с нужните средства след закупуването на клуба от консорциум от Саудитска Арабия. Според „The ​​Telegraph“, от Нюкасъл са поставили Калвърт-Люин в списъка си с трансфери за следващото лято.

„Свраките“ искат да подсилят атаката си, за да осигурят конкуренция на Калъм Уилсън.

Все пак изданието допълва, че двата манчестърски гранда също не бива да бъдат отписвани догодина. „Червените дяволи“ отново ще търсят заместник на Кавани, който е в последната година от договора си, докато от Ман Сити се очаква да е на пазара за наследник на Серхио Агуеро.