Нотингам Форест ще се опита да привлече в редиците си вратаря на Арсенал Аарън Рамсдейл. 26-годишният страж бе поставен в трансферната листа на „артилеристите“ и Форест ще опитат да го вземат в състава си, твърди The Sun.

Рамсдейл загуби битката за титулярното място на „Емиратс“ с Давид Рая. Мениджърът на Арсенал Микел Артета предпочете испанския страж като №1 под рамката и поради тази причина и англичанинът е взел решение да си тръгне и да премине в отбор, където да играе редовно.

За трите си сезона с екипа на Арсенал Рамсдейл записа 89 мача, в които допусна 99 гола и запази 32 „сухи“ мрежи. През миналата кампания обаче той все по-често оставаше на пейката и изигра скромните 11 мача във всички турнири. Това е и основната причина за предстоящата раздяла.

От Арсенал обаче не смятат да изпуснат стража евтино и са му поставили доста сериозна цена от 50 милиона паунда. От Нотингам със сигурност не могат да извадят подобна сума и ще опитат да преговарят за взимане на Рамсдейл под наем с опция за откупуване.