Английският Арсенал официално обяви трансфера на офанзивния футболист на Лил и Кот д’Ивоар – Никола Пепе. Националът на африканската страна подписа петгодишен договор с отбора от „Емирейтс”. Лондонският клуб ще заплати 72 милиона паунда за услугите на бързоногия футболист. До този момент най-скъпият футболист на Арсенал бе габонецът Пиер-Емерик Обамеянг, който бе взет от Борусия Дортмунд за 58 милиона паунда. Топ 3 допълва Александър Лаказет, който бе взет за 48 милиона лири.

„Когато разбрах, че ще дойда в Арсенал, веднага се свързах с френските момчета, които играят тук. Ще бъда до световни шампиони като Месут Йозил, Александър Лаказет, Пиер-Емерик Обамеянг и много други. Разбира се, че съм гледал тези футболисти, докато играех за Лил”, бяха първите думи на Пепе при представянето му.

„Разбира се, че имах възможност да играя срещу Лаказет, когато той беше в Лион. Ще бъде чест за мен вече да бъдем съотборници”, продължи котдивоарецът.

„Никола е много силен и талантлив футболист, който бе искан от много от големите клубове в Европа. Да вземем топ-класа играч бе нашата цел през този трансферен прозорец и съм щастлив от този факт. Пепе ще ни даде скорост, мощ и креативност. Надявам се това да ни донесе и много голове”, каза мениджърът Унай Емери след закупуването на 24-годишния играч.