Отборът на Арсенал го очаква заето лято, що се отнася до трансферите в Северен Лондон. „Топчиите” потвърдиха първото си ново попълнение, а това е бразилският нападател Габриел Мартинел от Итуано. 18-годишният футболист се присъединява с дългогодишен договор при клуба от „Емирейтс”, превръщайки се в първия входящ трансфер за Унай Емери преди старта на сезон 19/20.

Мартинели бе поставен в отбора на годината на Кампеонато Паулиста, след като дори бе повикан да тренира с първия отбор на Бразилия на тренировъчния лагер през май. Той ще проведе подготовка с новите си съотборници, като се твърди, че Арсенал ще заплати шест милиона паунда за футболиста.

„Мечтая, откакто съм дете, да играе в Европа. Сега това се сбъдна и ще бъда в голям отбор като Арсенал. Ще грабна тази възможност. Благодарен съм на всичко, на Господ и ще дам всичко от себе си. Да тренирам с Бразилия беше невероятно чувство, а това бе още една моя мечта. Такъв футболист съм, който дава всичко за съиграчите ми. Отборен играч съм и винаги помагам на отбора да печели мачове и трофеи. Моделът ми на подражание е Кристиано Роналдо – футболист, който работи винаги здраво и се подобрява ежедневно”, сподели Мартинели пред официалния сайт на клуба.