Бившият полузащитник на Арсенал Джак Уилшър официално се присъедини към Уест Хем. Халфът парафира с лондонския клуб за три години и сподели, че е привърженик на „чуковете” от дете.

Контрактът на Уилшър с Арсенал изтече в края на юни, а той преминава на „Лондон Стейдиъм” без пари.

„Чувството е специално. Много хора знаят, че аз имам специално отношение към Уест Хем още от дете. Имам добри спомени, докато растях, подкрепяйки Уест Хем. Гледал съм много мачове на „Ъптън Парк”, заяви Уилшър при представянето си.

„Чуковете” са близо също така до подпис с украинския нападател Андрий Ярмоленко. Борусия Дортмунд иска 20 милиона евро за услугите на своя футболист.

Джак Уилшър ще лети за Швейцария, където Уест Хем е на подготвителен лагери преди старта на новия сезон във Висшата лига.

Директорът на Уест Хем Марио Хусилос сподели, че не е разтревожен от миналото на Уилшър, който бе преследван от чести контузии в кариерата му на „Емирейтс”.

„Мениджърът Мануел Пелегрини и аз го идентифицирахме като цел отдавна и сме доволни, че се споразумяхме с него. Много други тимове искаха да го имат в състава си и се радваме, че той избра нас”, сподели Хусилос.

Уилшър записа 197 мача за Арсенал и бе част от триумфира във ФА Къп за „артилеристите” през сезоните 2014 и 2015.

Уилшър прекара сезон 2016/17 под наем в Борнемут, преди да се завърне в Лондон и да изиграе 38 срещи през миналата кампания. Въпреки това той не бе включен в състава на Гарет Саутгейт за Мондиал 2018.