Отборът на Фиорентина е готов да продаде Душан Влахович през януари, но директорът на „виола“ Джо Бароне отрече, че са постигнали споразумение с Арсенал. „Артилеристите“ на Микел Артета са сред множеството клубове от европейския елит, които искат да привлекат сръбския национал този месец, като английския шампион Манчестър Сити също е свързан с нападателя.

Влахович има 17 гола в 21 мача в Серия А дотук през сезона, отбелязвайки средно веднъж на всеки 109,5 минути. 21-годишният футболист завърши 2021 година на високо ниво, отговаряйки на рекорда на Кристиано Роналдо за най-много голове през XXI век в италианския елит за една календарна година (33), поставен през 2020 година.

Но Бароне разкри, че времето на Влахович в Тоскана вероятно скоро ще приключи, тъй като сръбският национал не желае да подпише нов договор, като настоящият му такъв изтича в края на следващия сезон.

„Някои английски клубове осъществиха контакт, но все още няма споразумение. Отворени сме за продажба“, каза Бароне пред италианското издание „La Nazione4 в петък.

По-рано Бароне помоли Влахович да обяви публично дали иска да напусне клуба или не, като същевременно заяви, че не е имало оферти за нападателя през последната седмица, като допълни, че не е имал контакт с обкръжението на нападателя.

„Не съм чувал нищо от тях, бях помолил агента на Влахович да бъде ясен, но не чух нищо, не сме имали никакви контакти“.

Фиорентина заема шестото място в Серия А с 35 точки преди следващия си сблъсък с Каляри в неделя.