Отборът на Арсенал е предложил 34 милиона паунда за полузащитника на Сасуоло Мануел Локатели, твърди футболният агент Андреа Д’Амико. Както е известно, „артилеристите“ се интересуват силно от 23-годишния футболист, който помогна на Италия да спечели UEFA EURO 2020.

Лондончани обаче са изправени пред сериозна конкуренция от страна на Ювентус. Торинският гранд обаче все още не може да отговори на тези 34 милиона паунда и вместо това търси сделка с възможност за размяна на играчи.

Италианските медии твърдят, че отборът на Масимилиано Алегри е готов да предложи 25 милиона паунда плюс полузащитника Николо Фаджоли. А агентът на Фаджоли Андреа Д’Амико потвърди, че и Юве, и Арсенал са по следите на Локатели.

„Ювентус би искал да подпише с Локатели, а Арсенал вече предложи 40 милиона евро [34 милиона британски лири]. Но мога да ви уверя, че Фаджоли не е бил включен в предложението“, заяви Д’Амико пред „Sky Sport Italia“.

Главният изпълнителен директор на Сасуоло Джовани Карневали също потвърди по-рано този месец, че Арсенал вече е отправил първата си оферта за Локатели.