Полузащитникът на Арсенал Аарън Рамзи, който ще напусне клуба в края на сезона, си е поставил приоритет да премине в някой измежду преките конкуренти на тима във Висшата лига. Новината е на ESPN, който се позовава на свои източници.

27-годишният уелски национал не успя да се разбере за нов договор с клуба, в който играе от 2008 година. „Топчиите” в крайна сметка оттеглиха своята оферта към него, като вече има информации, че се търсят наследници на поливалентния халф.

Рамзи ще използва следващите месеци, за да прецени достатъчно добре своя следващ ход. При всички положения приоритет пред Рамзи ще бъде да остане във Висшата лига, при това в тим, който ще се бори за челните позиции. Към момента със сигурност Ливърпул не се интересува от играча, но пък Манчестър Юнайтед и Челси изглеждат като силно вероятни дестинации.  От януари насам уелсецът ще е в правото си да преговаря свободно с други тимове, а що се отнася до чужбина, там фаворит изглежда Ювентус.

Не е тайна, че през 2008-а Юнайтед опита да отмъкне Рамзи под носа на Арсенал, като дори обяви тогава, че е постигната договорка с Кардиф Сити за цената на играча. Тогава 17-годишният футболист обаче предпочете да работи с Арсен Венгер в Лондон.