Полузащитникът с изтичащ договор в Арсенал Аарън Рамзи е направил неочакван завой при избора си на следващ клуб. Според авторитетното британско издание „Индипендънт” уелският национал е много вероятно да смени обстановката и да напусне Висшата лига заради Байерн Мюнхен.

27-годишният играч така и не успя да постигне съгласие с „артилеристите” по удължаването на контракта му, който приключва с края на сезона през юни 2019-а. В серия от интервюта след оттеглянето на оферта на клуба Рамзи намекна, че раздялата изглежда неминуема.

Според последните информации на „Индипендънт” Байерн е един от многото клубове с интерес към универсалния халф, но вече с разликата, че е постигнал „огромен пробив при преговорите”. Тази информация идва доста в унисон с едно от последните изказвания на боса на баварците Ули Хьонес, който обеща „силно променен облик на състава” за следващия  сезон.

Ако Байерн успее да ангажира Аарън Рамзи като свободен агент, за второ поредно лято би осъществил подобен топ трансфер. През тази година по сходен начин с германците парафира таланта на Шалке 04 Леон Горецка, който в противен случай щеше да коства солидна трансферна сума.

Със сигурност сред феновете и социалните мрежи подобен трансфер на Рамзи би дал почва за много закачки предвид историята на съперничеството между Арсенал и Байерн. „Топчиите” имат силно изразен негативен рекорд срещу германския хегемон, като са в серия от три поредни загуби (общият им актив в 12-те двубоя е 2 победи, 3 равенства и 7 поражения). По-фрапиращото при тези поражения е, че и трите имаха един и същ конфузен вид – 1:5. Последното от тях дойде през март 2017-а в реванша от осминафиналите на Шампионските лига, като Рамзи също игра в мача на „Емиратс”.