Испанският шампион Реал Мадрид е отхвърлил последната оферта на Арсенал за нов наем на полузащитника Дани Себайос, твърдят медиите в Испания. Халфът изгради стабилно партньорство заедно с Гранит Хака в средата на терена след рестарта на сезона във Висшата лига. Мениджърът на тима Микел Артета даде да се разбере, че иска Себайос да остане в клуба още един сезон, а Арсенал беше уверен в постигането на ново споразумение с Реал Мадрид.

Въпреки това "Onda Cero" съобщава, че Арсенал и Реал Мадрид са провели разговори миналата седмица, но офертата на "артилеристите" не е била приета от "белия балет". Според изданието Реал Мадрид е отказал предложението на Арсенал, тъй като лондончани отказват да платят сумата от още 4 милиона евро за наема и са предложили да платят само половината от заплатата на Себайос. През изминалия сезон Арсенал плащаше пълната заплата на испанския национал.

От Мадрид са заявили на Себайос, че искат да разчитат на него по време на предсезонната подготовка, като окончателното решение за бъдещето на 24-годишния халф ще бъде взето от мениджъра Зинедин Зидан. По тази причина испанските шампиони са готови да спечелят пари от него, ако получат подходяща оферта.