Сериозен скандал се разрази в Арсенал, където клубът пусна официална позиция, чрез която осъди действията на своя капитан Лоран Кошчелни. Причината е, че френският ветеран категорично отказал да пътува с отбора за предсезонното турне в САЩ.

33-годишният защитник навлезе в последната година по своя договор, но още преди края на миналия сезон – завършил разочароващо с 5-о място във Висшата лига и загуба от Челси с 1:4 във финала за Лига Европа – се заговори, че той е решил да напусне. С приближаването до началото на летния трансферен прозорец (1 юли) все повече информации сочеха, че „топчиите” не споделят визията на французина.

Знае се, че той има оферта от Бордо, който го изкушава с договор за 2 години и възможността да играе далеч по-редовно. Със сигурност отказът на Кошчелни да се качи на самолета за Щатите е ход, който цели да форсира раздялата му с Арсенал.

От лагера на лондончани решиха да съобщят официално за проблема с кратко, но красноречиво комюнике. „Лоран Кошчелни отказа да пътува за САЩ, където ще се проведе нашето предсезонно турне. Ние сме много разочаровани от действията на Лоран, които са в пълен разрез с нашите ясни инструкции. Надяваме се да разрешим този проблем и на този етап се въздържаме от бъдещи коментари”, написаха от Арсенал на клубния си сайт.