Отборът на Арсенал има интерес към вратаря на Нюкасъл Юнайтед Фреди Уудман. Бившият младежки английски национал в момента кара вторият си период под наем във втородивизонния Суонзи Сити.

„Артилеристите“ са в търсене на нов резервен вратар след напускането на Емилиано Мартинес в посока Астън Вила, както и незадоволителните изяви на закупения Рунал Алекс Рунарсон.

Бернд Лено е незаменимият №1 за Арсенал, но в клуба няма играч, койт да го замести пълноценно, като Мат Мейси отиде под наем в Хибърниан по-рано този месец.

Бащата на Фреди Уудман - Анди е треньорът на вратарите до 23 години в Арсенал, което може да се окаже важен аспект в привличането на 23-годишния страж.

Уудман се присъедини към Нюкасъл от Кристъл Палас през 2013 година. Той има и 67 мача за Суонзи след пристигането си през лятото на 2019 година.

Той има и шест участия за младежкия национален отбор на Англия между 2016 и 2018 година. Уудман беше част от тима, който спечели Световното първенство по футбол до 20 години през 2017 година.

Сред останалите варианти за втори вратар в Арсенал са Том Хийтън от Астън Вила и Нето от Барселона.