Футболистът на Реал Мадрид Лукас Васкес е бил предложен на Тотнъм и на Арсенал да го привлекат през лятото. 29-годишният испанец е основен играч за шампионите през този сезон, но има желание да опита нещо ново, след като отхвърли предложението за нов тригодишен договор с намаление от 10% на заплата си.

Васкес има 30 мача във всички турнири от началото на кампанията, като е вкарал два гола и е записал още седем асистенции. Настоящият му договор обаче изтича в края на сезона.

Крилото, който по-често вече играе като десен бек, се ползва с доверието на треньора Зинедин Зидан, който иска да го задържи. Въпреки желанието на французина, Васкес изглежда готов да търси ново предизвикателство и по-точно във Висшата лига.

Смята се, че Арсенал и Тотнъм са първи в списъка с желания на играча, твърди „Sports News Sunday“. Васкес е работил с мениджъра на „шпорите“ Жозе Моуриньо по времето, когато португалецът бе начело на „Сантиаго Бернабеу“, и би бил повече от готов да се събере с него обратно в Англия. Желанието му е също така да играе за отбор, който се класира за Шампионската лига.

Междувременно от Реал вече са набелязали заместник на Васкес в лицето на Хорхе Де Фрутос от Леванте. 24-годишният футболист има общо 11 гола и асистенции в 27 мача от началото на кампанията.