Мениджърът на Арсенал Унай Емери планира да направи сериозна лятна чистка след края на настоящия сезон, информира „The Sun“. Според информацията, близо един отбор играчи не влизат в плановете на испанския специалист за следващата кампания и той възнамерява да се раздели с тях.

Унай Емери е бил информиран от ръководството на клуба, че ще разполага само с 30 милиона паунда за трансфери и заради това трябва да си уреди допълнителни финансови средства, ако иска да вземе набелязаните от него играчи.

Шкодран Мустафи, Месут Йозил и Хенрих Мхитарян са сред играчите, които Унай Емери планира да се раздели през летния трансферен прозорец. Двамата германски футболисти и арменецът трябва да донесат допълнителни приходи в хазната на лондонския клуб.

Йозил получава една от най-големите заплати в клуба – 350 хиляди паунда на седмица и с неговата продажба ще бъде отворено допълнително финансово перо.

Мхитарян от своя страна получава заплата от 180 хиляди паунда на седмица.

Аарън Рамзи вече подписа предварителен договор с Ювентус, а Петър Чех ще сложи край на своята кариера.

Унай Емери планира да се раздели още с Дани Уелбек, Мохамед Елнени, Карл Дженкинсън, Калъм Чембърс и Давид Оспина. И петимата футболисти ще бъдат поставени в трансферната листа с цел да бъдат продадени и в хазната на Арсенал да постъпят средства, с които испанският специалист да може да финансира привличането на набелязаните от него играчи.