Отборът на Арсенал ще да се насочи към нападателя на Евертън Доминик Калвърт-Люин, който може да оглави следващата фаза от развитието на тима под ръководството на Микел Артета. Английският национал беше на радара на „артилеристите“ още през лятото, но така и не се стигна до конкретна оферта.

Мениджърът Артета вече се готви за живот без Александър Лаказет, чийто договор изтича в края на сезона. Въпреки че испанският треньор посочи, че французинът може да получи нов контракт, по-вероятно е той да напусне през юни.

Именно поради тази причина в Арсенал са готови да атакуват нападателя на „карамелите“, пише „Daily Mail“. Въпросът би бил дали биха могли да платят сумата, която от „Гудисън Парк“ ще искат за Калвърт-Люин. Според изданието от Евертън са поставили цена от над 60 милиона паунда за своята звезда.

Калвърт-Люин, който беше привлечен в тима на „карамелите“ от Шефилд Юнайтед за 1,5 милиона паунда през лятото на 2016 година, стартира сезона с три гола в същия брой мачове, а Евертън започна по чудесен начин под ръководството на Рафаел Бенитес. Оттогава обаче 24-годишният нападател получи е контузен.

Британското издание пише още, че в Евертън ще трябва да почакат поне още три седмици, преди Бенитес да може да отново да разчита на Калвърт-Люин. Това означава, че нападателят ще пропусне сблъсъка именно срещу Арсенал в следващия кръг, последван от мачове срещу Челси, Кристъл Палас и Лестър Сити.