В Барселона изглежда са се примирили, че няма да привлекат полузащитникът на Лестър Сити - Юри Тилеманс, поради факта, че той се очаква да се присъедини към Арсенал. Белгийският национал има само шест месеца до края на договора си с „лисиците“ и се очаква той да напусне клуба в края на сезона.

„Marca“ твърди, че „Емиратс“ може да бъде следващата му дестинация след месеци на спекулации, свързващи халфа с трансфер при „артилеристите“. Тилеманс се утвърди като един от най-добрите халфове във Висшата лига, откакто се присъедини към Лестър от белгийския гранд Андерлехт. В резултат на това имаше голям интерес от страна на европейските грансдове, особено като се има предвид, че той няма да струва нито стотинка през идното лято.

Барселона търси заместник на ветерана Серхио Бускетс, след като испанският национал вероятно ще напусне „Камп Ноу“ през лятото. Тилеманс беше искан от треньора Шави Ернандес, но надеждата да го привлече избледнява поради интереса на Арсенал, за който се твърди, че вече има споразумение с 25-годишния футболист.

Тилеманс не крие желанието си да играе в Шампионската лига, а Арсенал, който е с пет точки преднина на върха във Висшата лига, изглежда като фаворити за неговия подпис.