Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер най-сетне даде обяснение за „нелепата“ оферта от 40 милиона плюс един паунд, която беше отправена за нападателя на Ливърпул Луис Суарес пред лятото на 2013 година. „Артилеристите“ бяха на път да сключат сделка с Реал Мадрид, след като идентифицираха Гонсало Игуаин като наследник на Робин ван Перси, но Венгер смени фокуса си към Суарес, след като научи за предполагаема клауза за откпуване.

Арсенал даде едва 1 паунд над предполагаемата клауза от 40 милиона паунда. „Мърсисайдци“ обаче отхвърлиха предложението, а самият собственик на „червените“ Джон Хенри тогава попита закачливо: „Какво мислите, че пушат там на „Емиратс“?.

В крайна сметка се оказало, че такава клауза не съществува. В новата си автобиография „Арсен Венгер, моят живот в червено и бяло“ легендарният мениджър на Арсенал разкри подробности около тази ситуация:

„През 2014 година потърсихме Луис Суарес. Имахме споразумение с играча и неговия агент. Но агентът твърдеше, че има клауза: всяка оферта над 40 милиона британски лири щеше да задължи Ливърпул да пусне играча. Разбрах обаче, че клаузата му никога не е съществувала. За да проверим дали това е вярно, предложихме 40 милиона и 1 паунд. Това изглежда смешно, признавам. Но Ливърпул не искаше да продаде Суарес, те можеха да си позволят да го задържат и на хоризонта вече имаше оферта от Барса“, пише Венгер в своята книга.

Впоследствие Суарес се радваше на най-добрия сезон с екипа наЛивърпул и бе само на косъм да ги изведе до титлата във Висшата лига. Той стана и голмайстор в първенството с 31 гола, макар да пропусна първите 7 мача заради наказание. Уругваецът беше наказан да не играе общо в 10 мача, след като ухапа бранителя на Челси Бранислав Иванович в среща между двата тима в края на предишния сезон.