Бившият мениджър и клубна легенда на Арсенал Арсен Венгер направи интересно разкритие относно съдбата на някогашния юноша на „артилеристите” Серж Гнабри. Според французина настоящият ас на Байерн Мюнхен в момента не играе на „Емиратс” именно заради задкулисните игри на германския гранд.

През 2013 година Венгер собственоръчно промотира изгряващата звезда в първия си тим, разпознавайки неговия потенциал. По това време обаче конкуренцията по крилата за „топчиите” беше убийствена и нямаше шанс Гнабри да се наложи. Така се стигна до печално известното преотстъпване в Уест Бромич, когато тогавашният мениджър Тони Пюлис върна крилото скоропостижно обратно с аргумента, че той просто не е на нужното ниво за Висшата лига.

Така през 2016-а се стигна до продажбата на играча във Вердер Бремен срещу скромните 5 милиона паунда. Година по-късно той беше привлечен от Байерн и пратен да изкара един ползотворен сезон под наем в Хофенхайм. В момента 24-годишният Гнабри е със статут на основна фигура за баварците, като феновете го избраха за играч №1 през миналия сезон, завършил с дубъл (Купа и титла на Германия).

Предвид фантастичното представяне на германеца при успеха 7:2 над Тотнъм в Шампионската лига, когато той отбеляза 4 гола, болшинството фенове на Арсенал се питат как така подобен футболист беше с лека ръка изпуснат. „Ние доста дълго време опитвахме да удължим договора на Гнабри и мисля, че Байерн манипулираше нещата зад кадър. Те му казаха, че ако премине във Вердер Бремен, след това Байерн ще го купи”, разкри Венгер.

„Той винаги е бил много талантливо момче, на което в определени етапи просто му липсваше увереността. Винаги сме го считали за играч, който може да постигне много.”

„Серж се върна след един много лош опит под наем в Уест Бромич, където неговото самочувствие беше унищожено. Опитах се да го изградя наново, понеже вярвах в него”, добави Венгер.

Дотук през сезона Гнабри има 5 гола и 4 асистенции в 9 официални срещи за Байерн.