Звездата на Борнемут Райън Фрейзър, който попада в полезрението на Арсенал, не звучеше много обнадежден относно свой трансфер. Шотландският национал заяви, че за последно е обсъждал бъдещето си с клуба преди 6-7 месеца.

25-годишният футболист направи страхотен сезон с „черешките”, които завършиха на 14-о място и на 11 точки над зоната на изпадащите. В 38-те си шампионатни мача нисичкият футболист се отчете със 7 гола и 14 асистенции, което събуди интереса на по-сериозни тимове от английския елит.

За последното помогна и фактът, че по договора на Фрейзър с Борнемут скоро ще остава по-малко от година. Най-често името на шотландеца се споменава във връзка Арсенал, като за момента играчът настоя, че не знае нищо по-конкретно.

„Беше преди 6 или 7 месеца, когато за последно обсъдихме моето бъдеще. Оттогава насам – нищо”, каза той. „Дори при финалната среща с мениджъра по повод края на сезона изобщо не говорихме за бъдещето ми.”

„Той знае, че не аз съм човекът, който да говори по тази тема. Ако има да става нещо, ще се случи. Ако не – не съм от този тип хора, които биха направили сцена. Ще продължа да давам най-доброто. Постоянно ме тагват из „Инстаграм”, че ще ходя еди-къде си, а аз се чудя: „Наистина ли?”

„Имам договор за още година с Борнемут. Ако остана тук, ще дам най-доброто. Ако отида в друг отбор, отново ще се старая. Просто искам да играя футбол, да си върша работата по най-добрия начин и в името на моите съотборници.”

„Хубаво е да те пращат в големите отбори, но аз съм от онези момчета, които просто се наслаждават на играта. Никога не гледам твърде далеч напред във времето, никога не съм се чудил къде ще играя сега. Ако започнеш да мислиш по този начин, най-вероятно ще започнеш да се представяш по-лошо и да не си достатъчно концентриран на терена.”

„Нито веднъж след края на сезона с Борнемут не съм си задавал въпроса: „Къде отивам сега?” Единствено се интересувах от това да бъда във форма за мачовете на Шотландия срещу Кипър и Белгия. Докато се наслаждавам на футбола, това е единственото, за което ми пука”, завърши Фрейзър.