Отборът на Арсенал може и да надигра Наполи в полуфиналите на Лига Европа през миналия сезон, но ще загуби трансферната битка с италианците за подписа на Жордан Верету. Асът на Фиорентина е категоричен в желанието си да облече екипа на неаполитанците.

Според „Л’Екип” 26-годишният играч е в много напреднали преговори с „везувиани”, чийто интерес датира от месеци. Именно относителното бавното развитие на диалога накара Арсенал да вярва, че може да се включи в играта.

„Топчиите” са отправили официално запитване за цената на полузащитника, който преди време игра във Висшата лига на Англия с екипа на Астън Вила. Рома и Севиля са други два отбора, които са предприели подобни стъпки.

На този етап Верету е твърд в желанието си да премине в Наполи, най-вече защото иска да играе за тим, който ще участва в Шампионската лига през следващия сезон.

Фиорентина не търси кой знае колко голяма трансферна сума за Верету и настоява за 20 милиона евро. През сезон 2018/2019 бившият играч на Нант се отчете с 5 гола и 4 асистенции в 37 мача за „виолетовите”.